Konuşmacılar

Prof. Dr. K. Nevzat TARHAN

ÖZGEÇMİŞ

1952 yılında Merzifon’da doğan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı.

Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. Halen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

 

 

 

Prof. Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN

ÖZGEÇMİŞ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayarak, 1995 yılında İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesi’nde Terörizm ve Uluslararası Güvenlik Okulu’nu bitirdi.

Deniz Ülke Arıboğan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Hava Harp Okulu ve Harp Akademileri’nde dersler verdi. 2007-2010 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü , sonrasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevini üstlendi. 2016 – 2017 Yılları arasında Oxford Üniversitesi St.Antony’s College’de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Arıboğan halen Oxford Üniversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) merkezinde kıdemli üye, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

Prof. Dr. Hüsnü ERKMEN

ÖZGEÇMİŞ

1952 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1978 yılında mezun oldu, aynı fakültenin Psikiyatri kliniğinde eğitim alarak 1983 yılında uzman oldu. Girne Asker Hastanesinde askerlik görevini, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde mecburi hizmetini yaparak, kazandığı sınav sonucunda 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri kliniğine Yardımcı Doçent olarak atandı, yaptığı çalışmalar ve girdiği sınav sonucunda 1990 yılında aynı klinikte Doçent oldu.

1991 yılında girdiği sınavı kazanarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri klinik şefliğine atandı. Bu hastanenin Nevroz kliniğini kurdu ve 15 yıl idare etti. 2006’dan sonra aynı hastanenin genel psikiyatri kliniğini idare etti. Öğretim üyeliği ve klinik şefliği döneminde 191 psikiyatri asistanı 45 nöroloji ve 122 aile hekimliği asistanının eğitimini yaparak uzman olmalarını sağladı. 2008-2011 yılları arasında Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi üyeliği yaptı. 2011 yılında emekli olduktan sonra Üsküdar Üniversitesinde Profesör oldu ve halen çalışmalarını bu üniversitede sürdürmektedir.

 

 

 

Prof. Dr. Zuhal BALTAŞ

ÖZGEÇMİŞ

İstanbul Üniversitesi’ndeki otuz beş yıllık akademik hayatını, insanın kendini gerçekleştirmesine imkan veren anlam duygusu ve tam iyilik hali “well-being” üzerine yoğunlaştırdı. 1976’dan bu yana farklı yıllarda; Westminster Hastanesi’nde, Londra Üniversitesi St. George Tıp Fakültesi’nde ve Londra UCL’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Türkiye’de sağlık psikolojisinin ilk koruyucu ve geliştirici sağlık uygulamalarını stres ve stresle başaçıkma çalışmalarıyla başlattı. Uygulamalı psikoloji alanındaki çalışmaları, sağlık psikolojisini ve örgütsel psikolojiyi kapsadı. Uygulamalı psikoloji doçenti (1989) ve Halk Sağlığı profesörü (1996) olan Baltaş, sağlık psikolojisi ve örgüt psikolojisi alanındaki derneklerin üyesidir ve bu derneklerin bazılarında aktif olarak görev yapmaktadır. Avrupa Sağlık Psikolojisi Topluluğu’nun (EHPS) Türkiye delegesidir. Mesleki derneklerin yanı sıra, sivil örgütlerde gönüllü çalışmalar yürütmektedir. Çöpüne Sahip Vakfı danışma kurulu üyesi ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyesidir. Prof. Dr. Zuhal Baltaş; kurumların yönetim felsefesini hayata taşıyan insan ve değişim projeleri üzerine çalışmaktadır. Bilimsel temelli, özgün çözümler sunan ve beş uluslararası kurumun temsilcisi olan Baltaş Grubu şirketlerinin kurucu ortağıdır.

 

 

 

Prof. Dr. Gökhan ORAL

ÖZGEÇMİŞ

1984’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışıyor. Psike İstanbul üyesi psikanalist, sokak çocukları, çocuk istismarı, çocuk hakları, göç ve deprem başta olmak üzere çocuk ve travma konusunda uzun süredir çeşitli projelerde çalışmaktadır

 

 

 

Prof. Dr. Aylin KÜNTAY

ÖZGEÇMİŞ

1989’da Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. University of California at Berkeley’de psikoloji alanında 1995’te yüksek lisansını ve 1997’de doktorasını tamamladı. 1999 yılından bu yana Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak dil ve iletişim becerilerinin yanı sıra zihinsel gelişim alanındaki çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Aylin Küntay aynı zamanda Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini de yürütmektedir.

 

 

 

Dr. Maria Claudia IONESCU

ÖZGEÇMİŞ

Dr. Ionescu is a PhD Lecturer in the University of Pitesti, Romania, Faculty of Education Sciences, Social Sciences and Psychology, Department of Psychology, Communication Sciences and Social Work. She teaches Social Psychology, Group Dynamics and Work Psychology. Her main interests in research are related to the process of professional performance appraisal, personnel selection, students’ perception and attitudes on academic life. She is involved in various research and development projects carried out by the University of Pitesti.